Ge din trappa ett modernt utseende med nya sättsteg

En trappa i hemmet fyller en praktisk funktion så att man kan ta sig upp och ned från övervåningen. Den går inte att gömma undan däremot går det att designa om sin trappa så att den får ett snyggare utseende och därmed smälter in med den övriga inredningen. När det är dags att renovera din trappa kan du komplettera din trappa med snygga sättsteg vilket gör att du kan sätta din egen personliga touch på trappan så den får ett modernt utseende.

 Sättsteg modernt

Vad är sättsteg?

Sättsteg är en del som monteras i mellanrummen mellan varje trappsteg, i bakkant till ett plansteg. Sättsteg används dels som skydd om man tappar något i trappen så att det inte faller igenom trappen ned på golvet. Det används även för att ge trappen ett snyggare utseende. Man kan välja att sätta sättsteg i samma material och kulör som planstegen eller så kan man ha en färg som står i kontrast till färgen på planstegen och därmed ge trappen en helt ny karaktär.

 

Vad ska man tänka på då man väljer sättsteg?

Du behöver först och främst välja i vilket material som du vill ha dina sättsteg. Det finns flera olika träslag att välja mellan som exempelvis ek, ask, furu och MDF. Du bör även fundera igenom om du vill lacka eller måla dina sättsteg i samma kulör som dina plansteg eller om du vill ha en matchande färg för att sätta din egen personliga stil på din trappa. När du beställer sättsteg från oss på Trappbutiken så behöver du också mäta utrymmet mellan trappstegen så att vi kan tillverka dina produkter med ett exakt mått.

 

Sättsteg före och efter montering

Att montera nya sättsteg är enkelt vilket gör att du kan utföra arbetet själv. När du beställer dina sättsteg från oss på Trappbutiken tillverkar vi dina produkter utifrån de mått som du uppgett. Därefter behandlar vi sättstegen utifrån dina önskemål som exempelvis lackar, målar eller betsar. Om du vill få provbitar så att du kan känna på och jämföra sättsteg i olika kulörer kan du beställa provbitar hos oss.

 

Kund innan trapprenovering 

Kund efter trapprenovering

På bilden till vänster så ser du ett exempel på hur en trappa utan sättsteg ser ut. På bilden till höger har man monterat sättsteg i en färg som bryter mot färgen på planstegen. Sättsteg finns att välja i ett flertal olika material och kulörer så att du själv kan designa din trappa.

 

Trappbutiken har allt du behöver då du ska renovera din trappa

När du ska renovera din trappa i ditt hem kan du vända dig till oss på Trappbutiken som har allt du behöver för din renovering. Här kan du finna sättsteg, plansteg, bakkantlister och ledstänger i flera olika utföranden, material och färger.

Vi tillverkar dina trappdelar på beställning utifrån dina mått och de önskemål du har. Det innebär att du själv kan designa dina trappdelar så du får en trappa som bidrar till att höja trivseln i ditt hem.

SättstegSättsteg i ekTrappa