Så väljer du rätt ledstång till din trappa

En trappas ledstång har flera viktiga funktioner som att hålla alla som går i trappen säkra men även ge stöd åt personer som har svårt att gå. Utöver det så är ledstången en av trappans viktigaste inredningsdetaljer. När din ledstång är slitet, rangligt eller inte längre ger ett bra stöd är det dags att byta ledstång till din trappa.

 

En ledstång finns att välja i flera olika modeller

Ledstänger finns i flera olika träslag som exempelvis massiv ek och ask. De går att få obehandlade, vaxade, lackade eller målade. Ledstänger finns i flera olika utföranden som bland annat runda eller fyrkantiga ledstänger. Om man önskar kan man även få ledstänger lindande med läder i olika färger.

Om du ska välja en ledstång till din trappa kan du beställa provbitar från oss på Trappbutiken. Då får du ett flertal prov hemskickade så att du kan känna på materialet men även jämföra kulörer. Det gör att du också kan testa hur dina provbitar gör sig i din befintliga hemmiljö.

Ledstång till trappa

Ledstänger finns att hitta i flera olika träslag, utföranden och färger. Ledstången utgör, tillsammans med trappstegen, trappans viktigaste inredningsdetaljer. Därför är det många som väljer att även byta ledstång i samband med att de byter trappsteg.

 

Att byta ledstång själv

Att byta ledstång på din trappa är inte svårt. Till att börja med behöver du ta mått på din ledstång så att du kan beställa en måttanpassad ledstång som bara behöver monteras. Därefter behöver du välja form, träslag och färg för din ledstång. Använd gärna provbitar som du kan beställa hos oss på Trappbutiken att jämföra mellan så du hittar den ledstång som passar din trappa bäst.

Därefter så kan du beställa din nya ledstång hos Trappbutiken. Ange mått på ledstången, vilket träslag du vill ha och om du vill att vi ska lackera eller måla din ledstång. Därefter så tillverkar vi din ledstång utifrån dina mått och önskemål och sedan skickas den hem till din bostad, tillsammans med instruktioner för hur du monterar din ledstång själv.

 

Är din trappa i behov av en renovering?

Är din trappas plansteg och ledstänger slitna, har de fått skador och spruckit eller knarrar trappan då någon går i den? Det är tecken på att det är dags att renovera din trappa. Att renovera din trappa behöver inte vara något komplicerat projekt samtidigt som det ger dig möjligheten att modernisera och sätta din egen personliga prägel på din trappa. 

När du ska renovera din trappa behöver du byta ut trappsteg och ledstänger. Du kan även komplettera din trappa med sättsteg och bakkantslister, vilket ger dig större möjligheter att designa din trappa så att den passar än bättre in i din hemmiljö.

 

Hitta allt för din trapprenovering hos Trappbutiken

När du planerar att renovera din trappa kan du hitta allt du behöver för din renovering hos oss på Trappbutiken. Här finner du måttanpassade trappsteg, ledstänger, sättsteg och många andra trappdelar och tillbehör som underlättar för din renovering. Tveka inte att kontakta oss redan idag för att komma igång med din trapprenovering!

 

LedstångTrappa