Trappräcken och ledstänger för alla typer av trappor

En trätrappa består av flera olika delar som exempelvis trappsteg, ledstänger och eventuellt sättsteg och bakkantlister. Dessa går att ta bort och ersätta med nya trappdelar, vilket förenklar då man ska genomföra en trapprenovering. Det innebär att då din trappa är sliten och knarrar så behöver du inte byta hela trappan utan endast de delar som är slitna.

 

Välja räcken och ledstänger för din trappa

Om dina ledstänger är trasiga, slitna eller rangliga är det tryggast att byta ut dessa mot nya ledstänger för att få högsta säkerhet i din trappa. Vårt utbud av räcken och ledstänger är mycket stort vilket gör att du kan välja en ledstång som har en design som passar både din trappa och din hemmiljö.

 

Stort utbud av ledstänger hos Trappbutiken

Ledstänger finns i olika träslag som bland annat massiv ek och ask. Det går att välja om du vill ha en rund eller fyrkantig ledstång och även om den ska vara lindad med läder. När du beställer måttanpassad ledstång hos Trappbutiken kan du få ditt räcke obehandlat eller så kan vi lackera eller måla din ledstång, utifrån dina önskemål.

Enklast är att beställa hem provbitar från oss så att du kan jämföra mellan olika kulörer i lugn och ro hemma. Då kan du även se hur ledstången passar in med din trappa och din inredning hemma.

 

Byta ledstänger själv eller anlita en snickare

När du behöver byta ut dina ledstänger för din trappa så kan du beställa måttanpassade ledstänger från oss. Det innebär att vi tillverkar dina ledstänger utifrån dina mått och behandlar sedan räcket genom att lackera, betsa eller måla räcket. Det gör att då du får hem dina ledstänger är de klara för montering. Instruktioner för att montera dina nya ledstänger följer med paketet.

Genom att köpa en måttanpassad ledstång slipper du allt arbete som att leta material, såga och behandla din ledstång. Det gör att du inte behöver anlita en snickare för arbetet då du kan montera din ledstång själv.

 

Designa om din trappa med nya trappdelar

I samband med att du ska byta ledstänger kanske du samtidigt vill byta ut trappsteg och montera sättsteg så att du får en helt ny trappa med en personlig prägel. Genom att byta ut alla trappdelar samtidigt blir din trappa helrenoverad och kommer få en lång livslängd. Samtidigt har du möjlighet att skapa en trappa som blir en snygg inredningsdetalj i ditt hem.

 

Hos Trappbutiken finner du allt för din trapprenovering

Trappbutiken drivs av erfarna hantverkare som är verksamma inom trapprenoveringar. Det innebär att det finns en stor kunskap om trappor och tillverkning av trappdelar. När du ska renovera din trappa kan du hitta allt du behöver i vårt stora sortiment på Trappbutiken.

Vi tillverkar dina trappdelar i vår fabrik i Dalarna utifrån dina mått och önskemål. Därefter skickas dina trappdelar till din bostad tillsammans med monteringsanvisningar. Det innebär att du enkelt kan montera dina nya ledstänger själv.

Tveka inte att kontakta oss redan idag för att få delarna till din trappa beställda snabbt och smidigt.

LedstängerTrapporTrappräcken