Ge din trappa nytt liv med nya trappsteg

Bor du i ett tvåvåningshus så är trappan en viktig del av ditt hem då det är länken mellan din bostads olika våningsplan. Det innebär att din trappa behöver finnas där och att den även behöver vara säker att gå i för de som ska använda trappan. När du har en trappa i din bostad så blir den även en inredningsdetalj i hemmet, på gott och ont.

En trappa behöver underhållas löpande så att den är säker att använda men även moderniseras så att den passar in med hemmets övriga inredning.

 

Trappsteg

Nya trappsteg ger din trappa ett nytt liv

Är din trappa sliten, har repor, skador eller känns den inte längre robust så är det inte säkert att du behöver byta trappa, framför allt inte om trappans grundkonstruktion är i bra skick. Istället kan du renovera din trappa och byta ut de delar som är slitna mot nya. Du kan byta trappsteg, sättsteg, bakkantlist och ledstång för att ge trappan ett nytt liv men även en stabil konstruktion.

 

Renovera din trappa själv eller anlita hantverkare?

Du kan utföra en enklare renovering själv genom att exempelvis byta fästen på ledstången, spackla repor, sprickor och andra skador och sedan sätta ny färg på trappan. Dock så innebär det att du fortfarande har samma trappa kvar, om än med lite mindre skavanker efter lagningarna. Man kan också anlita hantverkare som utför en komplett renovering av din trappa, vilket förvisso ger din trappa ett nytt liv men på bekostnad av att det krävs en större investering.

Ett annat alternativ är att du köper måttanpassade trappdelar som exempelvis nya trappsteg och ledstänger hos oss på Trappbutiken. Då kan du själv enkelt montera dina nya trappdelar så att din trappa blir som ny igen.

 

Välja rätt trappsteg och andra trappdelar för din trappa

När du ska välja nya trappsteg till din trappa finns ett stort utbud att välja mellan. Trappsteg finns i olika träslag, utföranden och färger. Enklast är att du beställer hem provbitar från oss på Trappbutiken så att du kan jämföra färger och känna på materialet innan du bestämmer dig för vilken typ av trappsteg som du vill montera. 

Du är också välkommen att kontakta oss för att få råd från våra duktiga medarbetare som har varit verksamma inom trapprenovering och träbearbetning under många år.

 

Hitta allt du behöver för din trapprenovering hos oss

När du ska renovera din trappa kan du välja att köpa dina måttanpassade trappdelar hos oss på Trappbutiken. Vi har ett stort utbud av trappsteg, ledstänger och sättsteg så att du har möjligheten att själv designa din trappa.

Att beställa trappsteg hos oss är enkelt och går snabbt, samtidigt som du får trappstegen hemskickade till din bostad tillsammans med monteringsanvisningar. Det innebär att du kan utföra arbetet själv och slipper kostnaden för att anlita hantverkare.

Alla produkter i vår butik tillverkas i vår egen fabrik i Dalarna. Vi använder endast kärnvirke av hög kvalitet som exempelvis ek, ask och furu men kan även tillverka trappdelar i MDF.

Tveka inte att kontakta oss på Trappbutiken om du har frågor eller funderingar kring din trapprenovering eller våra produkter.

Trappsteg