Klä din trappa med nya trappsteg

Känns din trappa omodern eller vill du ge den en uppfräschning så att den passar bättre in med ditt hems övriga interiörer kan du klä om din trappa med nya trappsteg. Trappsteg, vanligtvis även kallat plansteg, finns i flera olika utföranden, träslag och färger för att passa in i allas hem.

 Trappsteg

Vad är trappsteg?

Trappsteg, eller plansteg, är de skivor som utgör trappans ytskikt, som man går på då man går upp eller ned i en trappa. Trappsteg finns i flera olika träslag och färger och är den del av trappan som formar trappans utseende.

Trappsteg är en av de delar i en trappa som utsätts för mest påfrestning och därför så slits dessa med tiden. Det visar sig genom att trappstegen börjar tappa färg, får skador i kanterna eller blir repiga. Andra tecken är att de börjar knarra i trappen då man går i den.

 

Byta trappsteg själv

Om du har slitna trappsteg eller om du vill modernisera din trappa går det att byta trappsteg själv. Enklast är att du köper färdiga trappsteg hos oss på Trappbutiken. Det innebär att vi tillverkar dina trappsteg i det material som du har valt och utifrån de mått som du angett och behandlar sedan trappstegen genom att lackera, måla eller betsa. När allt är klart skickar vi dina trappsteg till ditt hem tillsammans med monteringsanvisningar.

Eftersom du får trappsteg som har exakta mått kan du sedan enkelt montera dessa i din trappa själv, utan att du behöver anlita hantverkare för arbetet.

 

Trappsteg före och efter montering

Att byta de trappsteg som vi tillverkat är ett enkelt arbete som går fort att utföra. Därefter har du en snygg och slittålig trappa med en lång livslängd. Bara genom att byta trappsteg får du en trappa som blir betydligt snyggare. Om du även passar på att byta sättsteg, bakkantslister och ledstång så kan du ge din trappa ett helt nytt utseende utifrån din egen personliga smak.

 

Klä din trappa 

På bilden till vänster kan du se ett exempel på en trappa med en äldre design där trappstegen har bleknat och blivit slitna. Till höger ser du ett exempel på hur en trappa kan se ut efter att den fått nya trappsteg, vilket ger trappan ett snyggare utseende som bättre passar in med bostadens övriga interiörer.

 

Hos Trappbutiken finns allt du behöver vid renovering av trappa

Vi som arbetar hos Trappbutiken har varit verksamma inom trapprenovering under många år vilket med tiden har gjort oss till experter inom området. Om du vill få konsultation kring din trappa eller om du vill få provbitar hemskickade så att du kan känna på materialet och jämföra färger innan köp är du välkommen att kontakta oss.

I vårt sortiment hittar du allt du behöver då du ska renovera din trappa eller byta ut vissa delar av trappan. Vi tillverkar alla våra produkter i vår fabrik i Dalarna vilket borgar för att du alltid erhåller delar till din trappa som håller högsta kvalitet.

 

TrappaTrapporTrappsteg